Wedstrijdtraining

Wedstrijdjudo

Wat is het doel van de sectie wedstrijdjudo?

Het doel van de sectie wedstrijdjudo is om judoka’s te motiveren en deel te laten nemen aan wedstrijden. Op deze manier willen wij de beginnende judoka voorbereiden op de fantastische judo-wereld.

Regelmatige deelname aan de trainingen helpt jou om je judo-techniek te verfijnen en om de kneepjes van het vak te leren. Je traint samen met andere gedreven judoka’s die, net als jou, een stapje verder willen. Door deel te nemen aan wedstrijden die door de sectie wedstrijdjudo worden aangeboden, doe je gaandeweg wedstrijdervaring op.

Wat is het verschil tussen wedstrijdjudo en recreatief judo?

Bij wedstrijdtraining breng je in praktijk wat je tijdens de je judo-lessen hebt geleerd. Bij wedstrijdjudo gaat het om snelheid, perfecte timing, en verdediging. De trainingen van de stichting zijn bedoeld om deze aspecten te leren en te verbeteren. Een wedstrijdtraining zal er daarom ook heel anders uitzien dan een recreatieve training.

Het bijwonen van een wedstrijdtraining wordt over het algemeen als intensief en competitief ervaren. Een groot deel van een wedstrijdtraining zal bestaan uit warmlopen, uitdiepen van een techniek en randori. Randori is een vorm van een wedstrijd waarbij een judoka de ander de gelegenheid geeft om een bepaalde worp of greep te oefenen.

Hoe leer ik wedstrijdjudo?

Voor meer informatie over de wedstrijdjudo, kunt contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat.

 

 

Voor vragen: stuur een mailtje naar het email hidden; JavaScript is required.